Uddannelse

De fleste tandlæger arbejder blandt andet med forebyggelse, sundhedsfremme og behandling af børn og voksne i kommunalt eller privat regi. For at blive tandlæge skal du læse på bachelor- og kandidatuddannelserne i odontologi.

Uddannelsen omfatter både kliniske og teoretiske kurser, der giver de studerende de færdigheder, som de skal bruge for at kunne fungere som tandlæger. Undervisningen varetages af instituttets forskere i samarbejde med kliniske lærere. De teoretiske kurser foregår enten som forelæsninger eller holdundervisning, og de kliniske øvelser foregår på den store undervisningsklinik, hvor de studerende behandler patienter under vejledning af de kliniske lærere.

Hvis du er interesseret i at søge ind på tandlægestudiet, kan du finde nyttig information her:

Eller kontakt SUND Studieinformation

Forskning for tandlægestuderende 

Er du allerede tandlægestuderende, og ønsker du information om mulighederne for forskning under og efter studiet, kan du læse mere på Ph.d.-skolens hjemmeside.

Ph.d.-uddannelse

Odontologisk Institut udbyder i samarbejde med Retsmedicinsk Institut et ph.d.-forskerprogram: Graduate Programme for Oral Sciences, Forensic Medicine and Bioanthropology. 

Læs mere om programmet her.