Instruktionsvideo

Denne video illustrerer hvordan en gennemsnitstandlæge på Københavns Tandlægeskole børster tænder. Tandlæger udvikler meget sjældent huller i tænder (caries), tandkødsbetændelse  eller parodontitis (de løse tænders sygdom). Det skyldes primært, at de pga. deres uddannelse  er fantastiske tandbørstere.

Videoen er beregnet for dig, der er patient på Tandlægeskolen og har fået instruktion i tandbørstning af tandlægestuderende. 

Når du har øvet dig derhjemme et stykke tid, vil den studerende kontrollere, om din tandbørstning er blevet bedre. 

God tandbørstning

God tandbørstning handler om systematik. Start det samme sted hver gang, og slut det samme sted hver gang. Pres tandbørstehårene ind mod tanden/tænderne og kør rundt i små cirkler.  Bagerst i munden, både i overkæben og i underkæben børstes flere tænder ad gangen, andre steder børstes tanden enkeltvis . Det sker ved at tandbørsten vendes og holdes parallelt med din hånd.

På fagområde for Cariologi anbefaler vi vores patienter at følge 2x2x2x0 reglen. Børst minimum 2 gange dagligt, hver gang  i 2 minutter. Brug 2 cm 1450 ppm fluorid-holdig tandpasta (1 cm til overkæben og 1 cm til underkæben). Når du har børstet, skal du spytte tandpastaen ud. Skyl IKKE med vand efterfølgende (=0).