Stor bevilling fra Kræftens Bekæmpelse – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Odontologisk Institut > Nyheder fra Odontologisk Institut > Stor bevilling fra Kræ...

06. juni 2014

Stor bevilling fra Kræftens Bekæmpelse

Lektor, ph.d., Siri Beier Jensen har modtaget en forskningsbevilling på 1.265.000 kr. fra Kræftens Bekæmpelse.

Forskningsmidlerne blev indsamlet ved TV2-kampagnen "Knæk Cancer" i 2013, og Kræftens Bekæmpelses bedømmelsesudvalg vedr. det strategiske forskningsinitiativ "Et godt liv efter kræft" har uddelt bevillingen til projektet:

Interventionsstudie til forebyggelse og lindring af akutte mundhulekomplikationer og senfølger hos strålebehandlede patienter med hoved-halskræft

Projektet undersøger virkningen af en tidlig indsats med daglig professionel mundpleje, der involverer undervisning/instruktion, udført af en tandplejer, af patienter med hoved-halskræft under strålebehandlingen og i den tidlige overgangsfase mellem kræftbehandlingen og opfølgningen.

Målene for undersøgelsen er mindskning af de akutte mundhulebivirkninger og at reducere senfølgerne for hoved-halskræftpatienter i langtidsperspektiv.