Oral diagnostik – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Odontologisk Institut > Sektioner/fagområder > Oral diagnostik

Oral diagnostik

Alle nye, voksne patienter, der henvender sig på Odontologisk Institut, undersøges ved fagområdet Oral diagnostik, som i daglig tale kaldes "Hovedvisitationen".

Fagområdet ser ca. 9000 patienter om året.

Ved undersøgelsen på Hovedvisitationen tages der stilling til, hvilken behandling patienten har behov for, og om patienten kan komme i behandling på instituttet. De studerende deltager i undersøgelsen som led i deres uddannelse. Ca. halvdelen af de patienter, der henvender sig, indskrives til behandling eller evt. til særlig grundig undersøgelse i forbindelse med eksaminer. De øvrige henvises til privat praktiserende tandlæger.

Når patienter afvises, er det oftest fordi behandlingsbehovet ikke egner sig for studenterbehandling. Studenter vil således ikke kunne behandle omfattende og komplicerede tilstande. En anden årsag til at patienter ikke kan tages i behandling er, at ventelisten på den type behandling, som de har behov for, er for lang. Da alle behandlinger foretages af studenter, er behandlingstiden for den enkelte patient ofte lang, og antallet af patienter, der kan behandles derfor forholdsvis begrænset.

Forskning

Fagområdet har en høj forskningsaktivitet, der bl.a. omfatter basalbiologisk forskning af
cellers sukkerstrukturer, sårheling og tidlig diagnostik af mundhulekræft.

Fagområdet Oral diagnostik er placeret i Forsknings- og undervisningssektion 1.